Kategóriák

Így tarts rendet a ruhàsszekrényedben

A következő szituáció biztosan Veled is előfordult r…

Kétségbeesetten túrod fel a ruhásszekrényedet. Azt a tökéletes darabot keresed, amit elterveztél, hogy az esti buliban viselni fogsz. Hirtelen arcon csap a felismerés… az a flitteres Zara felső a múlt héten még megvolt, de most egyszerűen sehol sem találod! Fél órán át vadul kutakodsz, míg végül feladod, és lekapsz egy másikat a polcról, amit gyorsan felkaphatsz, de az valahogy mégsem az igazi...

Gyakori probléma, hogy a ruhák halomban állnak, mégis úgy érzed, „nincs egy rongyod, amit felvehetnél? Egy kis odafigyeléssel könnyedén úrrá lehetsz a káoszon. Mutatom, hogyan csináld!

Így tarts rendet a ruhák között - OnlineTuri

Nincs mit felvenned? Így tarts rendet a ruháid között

Mindig a selejtezéssel kezdd!

Tudom, tudom… a legtöbben kisebb szívrohamot kapnak, ha búcsút kell inteniükk néhány darabnak. De hidd el, a gyűjtögetés nem vezet semmi jóra!

Ha tényleg úgy gondolod, hogy márpedig Te rendet raksz, muszáj lesz következetesnek lenned. Először is tedd fel magadnak a kérdést: megvenném ezt a ruhát, ha most látnám meg először az üzletben? Ha a válasz nem, egyértelmű, mit kell tenned.

Kopott, szakadt, bolyhos? Most komolyan, ha eddig nem varrtad meg, pont most fogod megcsinálni? Kell még az a 25-ös farmer, amit 14 éves korodban hordtál? Naná, hogy soha többé nem fogod felvenni! A képlet egyszerű: ha olyan ruha akad a kezedbe, amit az elmúlt egy évben nem viseltél, ne félj megválni tőle!

 

Kategorizáld feleslegessé vált ruháidat!

Érdemes erre a célra külön zsákokat befognod: legyen egy szemetes a rossz állapotú cuccoknak, amik valószínűleg már a kutyának sem kellenek. A következőbe kerüljenek azok, amik nem igazán felelnek meg a mai divatnak, de még el tudod őket adományozni karitatív szervezeteknek.

A harmadik zsákban legyenek a divatosabb, szép állapotú holmik, amiket kihíztál, kifogytál, vagy egyszerűen nem állnak jól Neked. Hogy mi lesz ezzel a célod? Pénzzé teheted őket, és a befolyt összeget akár új ruhák vásárlására is fordíthatod. Az OnlineTuri mindkét célnak megfelel.

 

Alakítsd ki a saját rendszered!

Találd meg azt a technikát, ami számodra a leglogikusabb. A ruhákat rendszerezheted évszak, alkalom, stílus, vagy akár szín szerint is. A lényeg, hogy Neked átlátható legyen. A rendelkezésre álló hely 100%-os kihasználásához érdemes néhány praktikus tárolót, elválasztót és vállfát is beszerezned.

A leggyakrabban viselt holmikat mindig szemmagasságba, könnyen elérhető helyre tedd! Nyáron a téli, télen pedig a nyári ruhák akár a polc legtetején, egy légmentesen záródó műanyag tárolódobozban is helyet kaphatnak.  Így nem csak, hogy rengeteg helyet fogsz megspórolni, de a porosodástól is megóvhatod őket.

 

Mondanom sem kell, hogy a rendrakás önmagában még csak félsiker.  Ahhoz, hogy hosszú távon meg is tudd őrizni ezt az állapotot, ügyelj arra, hogy mindig a helyükre tedd vissza a ruhákat! A szortírozást érdemes évente legalább két alkalommal elvégezned. Jó taktika lehet, hogy valahányszor vásárolsz egy új darabot, mindig kerüljön ki egy régi a szekrényedből.

 

Ha a fenti tanácsokat megfogadod, egészen biztos, hogy olyan gardróbod lesz, ami nem akadályozni, hanem segíteni fog Téged a készülődésben! ;)

Közzétéve: 2019.02.13.
Iratkozz fel hírlevelünkre!