Közeleg az esküvőszezon, elő az alkalmi ruhákkal!

Áprilisban hivatalosan is megkezdődik a várva várt esküvőszezon. Habár vendégként nem a Te életed nagy napjáról van szó, biztosan Neked is fontos, hogy jól érezd magad a bőrödben, és a fotókon is szuperül nézz ki. Ráadásul nincs is annál kínosabb érzés, mint amikor egy ilyen jelentős eseményen kell szembesülnöd a szúrós tekintetekkel egy rosszul megválasztott alkalmi ruha miatt. Akár az időtlen, klasszikus megjelenés a célod, akár a legújabb trendeket szeretnéd követni, fontos tisztában lenned a legalapvetőbb szabályokkal.

Mi alapján válasszak?

Az egyik legfontosabb tényező a kényelem kérdése. Meglepődtél? Akkor gondolj arra, hogy egész álló nap, a ceremónián és az esti partin is viselned kell majd azt a bizonyos darabot. Evés, ivás, ülés, tánc – olyan ruhában (és cipőben) kell megjelenned, amit ezekben az élethelyzetekben sem fogsz folyamatosan húzgálni, igazgatni.

Ha nem szerepel dress code a meghívón, az esküvő helyszíne kitűnő támpontként szolgálhat számodra. Egy impozáns kastélyban megrendezett esemény nyilvánvalóan nagyobb fokú eleganciát követel meg, mint például egy rusztikus falusi lagzi vagy egy romantikus tóparti rendezvény.

Az évszak természetesen meghatározza az aktuális időjárást, amit Neked is figyelembe kell venned. Ha kora tavaszi esküvőre készülsz, és nem szeretnél dideregni, jobb, ha viszel magaddal egy elegáns kiskabátot, blézert vagy bolerót. Egy divatos hosszú ujjú fazon is tökéletes a hűvösebb időben. Nyáron sok bosszúságot tud okozni egy-egy hónalj körüli gyanús folt, melyet egy légies, szellős, bő fazonú alkalmi ruha viselésével elkerülhetsz.

Óvakodj a feltűnő daraboktól!

Mindig törekedj a visszafogott eleganciára, és a sminkelésnél se ess túlzásokba! Alapszabály, hogy megjelenésedben soha ne próbáld meg lepipálni a menyasszonyt. A cici- és fenékvillantó alkalmi ruhákat jobb, ha elfelejted! A túlságosan áttetsző anyagból készülő darabok szintén tabunak számítanak. Ha a ruha hosszáról van szó, érdemes térd vagy a felett maximum 5-10 cm-ig érő modellekben gondolkodnod. Úgy szeretnél kinézni, mint egy görög istennő? 164 cm felett bátran viselhetsz maxiruhát! 

Fontos, hogy kizárólag egy dologra fókuszálj: vagy a láb, vagy pedig a dekoltázs legyen a hangsúlyosabb. Szeretnél egy kis pikantériát belecsempészni a dologba? A textil alól sikkesen kivillanó hát vagy vállrész szuperszexi tud lenni. Mindezt anélkül, hogy az ízléstelenség határát súrolná. Ha egy konzervatív, hagyománytisztelő templomi esküvőre vagy hivatalos, jobb, ha még inkább visszafogod magad!

Csak okosan a színekkel!

Szerintem azzal már Te is tisztában van, hogy fehéret viselni egy esküvőn – úgy, hogy nem Te vagy a menyasszony – orbitális baklövés. 

De mi a helyzet a feketével? Korábban ez is teljesen tabunak számított, mivel a halált, a gyászt és a szomorúságot társítjuk vele. Mára azonban lazultak a hagyományok, így ha a sötét árnyaltok megszállottja vagy, egy-egy színes kiegészítővel feldobva bátran felveheted kedvencedet. A piros illetve a bordó még mindig szigorúan tiltólistás, hiszen ez a menyecskeruha színe. Egy halvány málna vagy eper tónus viszont már simán belefér! 

Most, hogy már ismered az alapszabályokat, bátran szemezgethetsz az onlineturi női ruha kínálatából!

Közzétéve: 2019.03.25.